Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Με προοπτική εξουσίας οι Χριστιανοδημοκράτες

Στο τριήμερο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών τα διακυβεύματα είναι πολλά: το νέο πρόσωπο του κεντρώου συντηρητισμού, οι ευρωεκλογές αλλά και δρόμος προς την καγκελαρία.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 4:14 pm


Απεργία στην ιταλική RAI κατά της λογοκρισίας

Οι δημοσιογράφοι της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας-τηλεόρασης Rai απεργούν σήμερα με κύριο αίτημα την διασφάλιση της πολυφωνίας και της ελευθερία της έκφρασης.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 2:13 pm


Χτύπημα στη δημοκρατία η επίθεση στον Γερμανό ευρωβουλευτή

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την βίαιη επίθεση στο ευρωβουλευτή του SPD Ματίας Έκε στη Δρέσδη. Επίσης η υπόθεση Ασημακοπούλου και το ελληνικό «E-Μail Gate» στην taz.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 12:48 pm


Eurovision: Πολιτική παρά τη θέληση της …

Αν και απαγορεύεται από το καταστατικό της EBU οποιαδήποτε πολιτική χροιά, η Eurovision μετατρέπεται εντούτοις σε πεδίο υψηλής πολιτικής διπλωματίας.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 11:22 am


Γάζα: Κινδυνεύει η επανεκλογή Μπάιντεν;

Ενόψει προεδρικών, ο Αμερικανός πρόεδρος ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ φοιτητικών διαδηλώσεων και Αμερικανοεβραίων.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 8:47 am


Τουρκία: Βαθαίνει ο εξισλαμισμός της παιδείας

Αντιδρά η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε στάδιο διαβούλευσης. Περιλαμβάνει και μαθήματα "Γαλάζιας Πατρίδας" και Κορανίου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 8:09 pm


Το γέλιο είναι μεταδοτικό και θεραπευτικό

Το γέλιο φτιάχνει τη διάθεση, γυμνάζει το διάφραγμα, ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι μεταδοτικό. Μία συνεισφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 7:07 pm


Η Ευρώπη και το «όνειρο» της Διεύρυνσης

Μία νέα διεύρυνση, κυρίως προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, εξετάζει η ΕΕ. Δύσκολα θα υπάρξει ωστόσο ένα ολόκληρο κύμα διεύρυνσης, όπως έγινε το 2004.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 4:57 pm


Παρίσι 2024, το στοίχημα του καθαρού Σηκουάνα

Μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το νερό του ποταμού πρέπει να είναι καθαρό. Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα κολυμπήσει ο ίδιος. Από το 2025 θα κολυμπούν και οι πολίτες.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 12:45 pm


Το Συμβούλιο της Ευρώπης γίνεται 75 χρονών

Ένα ιωβηλαίο σε ταραγμένες εποχές με κρίσεις παντού και μέλη που απειλούν με έξοδο. Όμως υπάρχει ακόμη ελπίδα για την “αδελφή” της ΕΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 9:53 am


Γυναίκες, το μέλλον της …αμπελουργίας

Το επάγγελμα του οινοποιού ελκύει όλο και περισσότερες γυναίκες στη Γερμανία. Παράλληλα, λιγοστεύουν οι επιχειρήσεις με αμιγώς οικογενειακό χαρακτήρα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 5:10 pm


Η DW βραβεύει την Γιούλια Ναβάλναγια

Στη χήρα του Ρώσου αντιφρονούντος Αλεξέι Ναβάλνι απονέμεται φέτος το Βραβείo Ελευθερίας του Λόγου της DW. Η ίδια έχει δηλώσει ότι συνεχίζει το έργο του συζύγου της.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 12:12 pm


Όχι στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες λένε οι μηχανόβιοι

Η ηλεκτροκίνηση δεν συγκινεί τους φίλους της μοτοσικλέτας. Κορυφαία μειονεκτήματα αυτονομία και αραιό δίκτυο φόρτισης. Δυνατό χαρτί η οδηγητική συμπεριφορά.

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 10:44 am







Φιλικοί ιστότοποι: